NEEM DIRECT CONTACT MET ONS OP

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
projecten
medewerker
vacature
machines

Het weekend van 23 & 24 maart 2019 was een druk weekend voor Lek Sloopwerken. De sloop van het beweegbare brugdek en het vaste brugdek van de Sint Sebastiaansbrug in Delft stonden op de planning.

Op vrijdag 15 februari j.l. startte Lek Sloopwerken B.V. met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de Sint Sebastiaansbrug in Delft. Het asfalt van het wegdek werd aan beide kanten van de brug gefreesd en er werd een start gemaakt met het slopen van de brugdelen boven land. Onze nieuwe Komatsu 490 en onze Volvo 700 mochten, samen met onze Hitachi 300 en Hitachi 470 deze klus gaan klaren.

Op 18 februari was het moment daar. Het beweegbare brugdek werd voor de laatste keer open gezet en geborgd zodat iedereen veilig zijn werk konden doen. De sloop van de brugdelen boven land ging zeer voorspoedig. Zo konden in de week van 18 maart pontons worden geplaatst om puin op te vangen van het vaste brugdeel boven water. Op vrijdag 22 maart werden twee telekranen van Sarens opgesteld die samen het brugdek moesten hijsen en verplaatsen. De hijsgaten werden gemaakt, de kettingen vastgelegd en rond 21:00 uur werd gestart met het snijden van het openstaande brugdek. Eenmaal losgesneden hing het brugdek van 92 ton in de kettingen van de telekranen en werd deze soepel verplaatst naar de aangewezen locatie waar verdere demontage veilig plaats kon vinden.

Vervolgens werd het wachtershuisje gehesen, werden er nog sloopwerkzaamheden verricht aan van het vaste gedeelte van het brugdek boven het water en zat een lange nacht hard werken erop. Op zaterdag werd meteen gestart met de sloop van de bascule kelder waar inmiddels het contragewicht van het brugdek is verwijderd en werd de betonnen waterpijler verder gesloopt vanaf het ponton.

Al met al een zeer succesvol uitgevoerde fase van deze opdracht, die ruim binnen de deadline kon worden opgeleverd! Lek Sloopwerken is trots op deze prestatie en op iedereen die heeft meegewerkt aan dit succes!

Op later termijn zal Lek Sloopwerken de kopse kanten van de kelderbak verwijderen. Hiervoor zullen damwanden geplaatst moeten worden om de betonnen wanden droog te leggen. Hierover meer in een volgend nieuwsbericht.

Benieuwd hoe de werkzaamheden aan en rondom de Sint Sebastiaansbrug vorderen? Via twee camera’s kun je dag en nacht de werkzaamheden op de voet volgen. Kijk mee:
Camera 1
Camera 2

Fotogalerij van de sloop van de Sint Sebastiaansbrug te Delft:

LAATSTE NIEUWS

Slopen is bouwen aan de dromen van morgen
Elektrische autos
Sloop viaduct A15

Lek-Sloopwerken. All rights reserved. 

Powered by Onwego