Preloader Close

Haringvlietbrug

Begin dit jaar zijn wij door Struijk Sloopwerken gevraagd om mee te denken en te rekenen aan het sloop boor en zaagwerk ten behoeve van de renovatie van de Haringvlietbrug.
Een complex werk wat onder hoge tijdsdruk een strakke planning moest worden uitgevoerd.
Lek Betonbewerking heeft inmiddels de opdracht gekregen om het complete dak inclusief de frontwanden van de basculekelder doormiddel van draadzagen los te zagen in hijsbare delen.
Het in brokken zagen van de frontwanden die 1,5 meter dik zijn. Ook gaan we de scharnierpunten van de val los zagen zodat met behulp van 4 drijvende bokken de complete val inclusief contragewicht er af gehesen kan worden (totaal gewicht ca 800 ton )
Onderstaand een impressie van de werkzaamheden die omvatten het boren van stekwapening en zware trekstangen M36 die 1,30 meter diep de beton in gaan
En het afzagen van het bedieningshuis en wegzagen van het dak plus de frontwanden van de bascule kelder. En het uitboren losboren van de hoofddraaipunten
De werkzaamheden zijn binnen de planning verlopen, ondanks de erg krappe planning van een buitendienststelling van 8 weken om de complete klep inclusief installatie te vervangen.

Lek Sloopwerken - Haringvliet
Go To Top