Preloader Close

Sensitive Blasting

Lek Sloopwerken - Sensitive blasting

Wanneer passen wij Sensitive Blasting toe:

– Wanneer er iets onbereikbaar is

– Als er trillingsarm gesloopt moet worden

– Wanneer het de duurzaamheid vergroot

– Als er geluidarm gesloopt moet worden

– Wanneer een object snel gesloopt moet worden

Sensitive Blasting

Lek Betonbewerking (onderdeel van Lek-Sloopwerken) is een van de eerste bedrijven in Nederland die de methode Sensitive Blasting toe past. Sensitive Blasting, is een nieuwe technologie die werkt met een niet explosief materiaal genaamd NXbursTTM. Sensitive blasting betekend letterlijk vertaald gevoelig opblazen.

Hoe werkt Sensitive blasting:

Sensitive Blasting is een methode waarmee we betonconstructies met beleid kunnen verzwakken. Er wordt altijd begonnen met het maken van een werk- en veiligheidsplan. Conform dit plan worden er op diverse plaatsen in het te verzwakken beton gaten geboord. Deze gaten worden gevult met NXbursTTM, cartridges en met speciaal vulmiddel aangestampt en aangesloten op een ontsteker. Wanneer de ladingen worden ontstoken komt er een hoeveelheid lucht vrij (afhankelijk van hoe zwaar de cartridge is). Deze vrijkomende lucht is altijd sterker dan de beton en zorgt er voor dat deze scheurt. Wanneer het beton scheurt ontsnapt de lucht en is de werking voorbij. In tegenstelling tot explosieve is heeft NX geen detonerende werking, en zal dus alleen effect hebben wanneer het goed opgesloten is. Met deze methode kunnen we met beleid een stuk beton verzwakken, gevoelig opblazen dus.

Gediplomeerd springmeester:

Lek-Betonbewerking heeft 4 personen in dienst die zich gediplomeerd springmeester mogen noemen. Zij hebben in 2012 een opleiding gevolgd in Dreesden op de Dresdner Sprengschule, en mogen zich met trots Pyrotechnisch springmeester noemen.

Go To Top