NEEM DIRECT CONTACT MET ONS OP

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
projecten
medewerker
vacature
machines

Lek Betonbewerking (onderdeel van Lek-Sloopwerken) is een van de eerste bedrijven in Nederland die de methode Sensitive Blasting toe past. Sensitive Blasting, is een nieuwe technologie die werkt met een niet explosief materiaal genaamd NXbursTTM. Sensitive blasting betekend letterlijk vertaald gevoelig opblazen.


Hoe werkt Sensitive blasting:

Sensitive Blasting is een methode waarmee we betonconstructies met beleid kunnen verzwakken. Er wordt altijd begonnen met het maken van een werk- en veiligheidsplan. Conform dit plan worden er op diverse plaatsen in het te verzwakken beton gaten geboord. Deze gaten worden gevult met NXbursTTM, cartridges en met speciaal vulmiddel aangestampt en aangesloten op een ontsteker. Wanneer de ladingen worden ontstoken komt er een hoeveelheid lucht vrij (afhankelijk van hoe zwaar de cartridge is). Deze vrijkomende lucht is altijd sterker dan de beton en zorgt er voor dat deze scheurt. Wanneer het beton scheurt ontsnapt de lucht en is de werking voorbij. In tegenstelling tot explosieve is heeft NX geen detonerende werking, en zal dus alleen effect hebben wanneer het goed opgesloten is. Met deze methode kunnen we met beleid een stuk beton verzwakken, gevoelig opblazen dus.


Gediplomeerd springmeester:

Lek-Betonbewerking heeft 4 personen in dienst die zich gediplomeerd springmeester mogen noemen. Zij hebben in 2012 een opleiding gevolgd in Dreesden op de Dresdner Sprengschule, en mogen zich met trots Pyrotechnisch springmeester noemen.

Wanneer passen wij Sensitive Blasting toe:

Wanneer er iets onbereikbaar is

Als er trillingsarm gesloopt moet worden

Wanneer het de duurzaamheid vergroot

Als er geluidarm gesloopt moet worden

Wanneer een object snel gesloopt moet worden

Onze sensitive blasting projecten

Slopen is bouwen aan de dromen van morgen
Lancering nieuwe website
Elektrische autos
Aanschaf 2 nieuwe “groene” auto’s
Sloop viaduct A15
Sloop viaduct A15 succesvol

Lek-Sloopwerken. All rights reserved. 

Powered by Onwego