Preloader Close

Samen duurzaam op weg!

Lek Sloopwerken B.V. gaat voor NOM (nul op de meter)

Er is eerst gekozen om de meeste uitstoot te reduceren door te investeren in het duurzaamste materieel maar nu moest ook het kantoor er aan geloven. Het geplaatste aantal zonnepanelen voorziet ruim in de energievraag waar ook Lek betonbewerking, Asbest Assist en Lek Mining zijn gevestigd. Tevens is rekening gehouden met het inmiddels groeiende elektrische wagenpark en materieelpark van Lek Sloopwerken. Er zijn inmiddels meerdere laadstations voor eigen auto’s en bezoekers geplaatst.

De koeling(airco) en verwarming van alle ruimtes gebeurd inmiddels met zogenaamde inverters, die een elektrische voeding hebben waardoor de CV ketels overbodig worden. De keukens worden uitgerust met close-in boilers waardoor het volledige kantoor op termijn van het gas kan.

Duurzaam op weg, de slogan van Lek Sloopwerken zegt iets over de ambitie van het bedrijf. De investering om energieneutraal op kantoor te zijn is niet de enige duurzame maatregel. Dagelijks investeert Lek op het gebied van innovatie om het kranenpark zo schoon en efficiënt mogelijk te laten werken. Daarnaast heeft Lek een circulaire sloopafdeling (Lek Mining) met de ambitie alle grondstoffen en materialen zo hoogwaardig mogelijk her te gebruiken. Inmiddels is men in het bezit van het certificaat “Verificatie Circulair slopen”.

Samen duurzaam op weg!

Go To Top