Asbestsanering


Gespecialiseerd in Asbestsanering
Asbest is (of beter was) in Nederland een graag en veel toegepast bouwmateriaal. Dit komt door de goede eigenschappen van asbest, het is namelijk slijtvast, brandwerend, makkelijk te verwerken en goedkoop. Tot 1993 werd in Nederland asbest veelvuldig toegepast.

Uit onderzoek is gebleken dat blootstelling aan asbest een ernstig gevaar voor de volksgezondheid oplevert, het veroorzaakt dodelijke ziektes waaronder longvlieskanker. Daarom is er vanuit de Nederlandse overheid regelgeving gekomen die het gebruik van het asbesthoudend materiaal tegengaat.
Waar vindt u asbest?
  • Asbestcement: O.a. in golfplaten, rioolbuizen, schoorsteenpijpen, dakleien en bloembakken
  • Vloerbedekking: Onder vinylvloeren werd vroeger soms een asbestviltlaag aangebracht
  • Spuitasbest: Als brandwerend- en isolerendmiddel in schepen en gebouwen
  • Asbestkoord: Als afdichting voor kacheldeuren en stookketels
  • Asbestisolatie: Als brandwerende laag in onder meer gebouwen en schepen
Het verwijderen van asbest (asbestsanering) is aan strikte regels gebonden en mag alleen worden uitgevoerd door een bedrijf welke in het bezit is van het procescertificaat asbestverwijdering SC-530.
Lek Sloopwerken beschikt over gespecialiseerd materieel en goed opgeleide medewerkers die in het bezit zijn van het DAV (Deskundig Asbest Verwijderaar) of DTA (Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering) certificaat. Zij werken uitsluitend volgens procedures die zijn vastgelegd in de SC-530 (Stichting Certificatie asbest, asbestverwijderingsbesluit) en VCA (Veiligheids Checklist Aannemers).

Contact
Wilt u meer informatie over asbestsanering, dan kunt u altijd bellen: 0348-688843. U kunt ook het contactformulier invullen, dan nemen wij contact met u op.
Contact